Boek je eigen reis

Zelf boeken, of toch het reisbureau?

Voor de eerste keer een verre reis maken, spannend! Als jonge student moest mijn reis zo indrukwekkend, maar goedkoop mogelijk zijn. Een toen nog onmogelijke zoektocht. Ik besteedde uren aan het uitzoeken van waar ik naartoe wil. Ik kwam uit op websites als tui, d-reizen en skyscanner maar had geen idee wat ik nou wilde. Wil ik een pakketreis via tui, waarbij ik meteen een vlucht en hotel heb of ga ik zelf op onderzoek uit? Ik kwam erachter dat de pakketreizen niet voldeden aan mijn verwachtingen en besloot zelf alles te boeken.

Mogelijk ben jij nu ook aan het oriënteren naar je reis, maar weet je nog niet hoe je dit aan moet pakken.In deze blog leg ik je uit op welke manieren je je reis kan boeken en wat daar de voor en nadelen van zijn. Of je reis nou naar Italië, Thailand, Canada of een weekend naar Londen gaat, je moet ergens beginnen.

Zelf boeken

Het kan je een hoop geld besparen om zelfstandig je reis te organiseren, bovendien is de voorpret van het organiseren van je reis bijna net zo leuk als de reis zelf. Je bent volledig onafhankelijk en kan je je eigen gepersonaliseerde reis organiseren. Je boekt zelf je vliegtickets, stippelt je eigen reis uit, kiest je eigen hotels en zoekt naar de highlights van je bestemming. Misschien lijkt dit nog eng of moeilijk, maar met behulp van deze website kan jij dit ook! Ik leg je uit waar je moet beginnen met het kiezen van je bestemming en je reisperiode, hoe je moet bepalen wat voor reis bij je past, hoe je het goedkoopst vliegtickets kan vinden, hoe je het beste hotel vindt, op welke manier je je binnenlands vervoer kiest en hoe je je kan voorbereiden op je reis.

Reisbureau

Heb je geen zin om tijd te steken in je eigen reis, dan kan je ervoor kiezen naar een reisbureau te gaan. Deze kunnen alsnog een gepersonaliseerde reis voor je organiseren, waarin je zelf alsnog kan bepalen waar je heen gaat en wat je daar gaat doen. Echter kost dit meer geld dan het zelf boeken van je reis en heb je minder keuzes in de keuzes die je kan doen. Toch zijn deze reizen niet perse slecht, er zijn websites die prima voor jou een gepersonaliseerde reis kunnen regelen, neem bijvoorbeeld eens een kijkje op: x , als je denkt dat dit de beste keus voor je is.

Georganiseerde reis

Je kan er ook altijd nog voor kiezen een vooraf georganiseerde reis te boeken, waarin alles al geregeld is. Dit kost meer geld dan zelf alles boeken, maar is goedkoper dan een reisbureau. Echter heb je geen keuzevrijheid in je reis, en moet de reis die georganiseerd wordt maar net aansluiten bij je wensen. Deze georganiseerde reizen zijn vooral handig bij stedentrips of strandvakanties waarbij je een klein lijstje met wensen hebt, voor een relatief laag bedrag hoef je geen tijd te besteden in je reisplannen. Deze reizen kunnen bijvoorbeeld geboekt worden op: 

De beste keus?

Zelf kies ik er altijd voor mijn eigen reis te boeken. Of ik 3 maanden naar Australie ga of 2 dagen naar Londen maakt mij niet uit. Ik heb zelf graag volledig in hand wat ik ga doen tijdens mijn reis en bovendien zou ik niet de voorpret tijdens het boeken van mijn reis willen missen. Daarmee bespaar ik ook nog eens geld, wat ik extra kan besteden tijdens mijn reis. Op deze manier heb ik unieke reizen gemaakt die precies aansluiten op mijn wensen. Ik ben laatst van het stadse Bangkok gereisd naar de jungles van Thailand, om vervolgens met de boot naar een eiland te reizen om een week op het strand te liggen. Terwijl je bij vaste reizen of een keuze moet maken, of de paden van de organisatie moet volgen. Wil jij ook volledig bepalen wat jij tijdens je droomreis gaat doen? Lees dan verder! 

 
Schuiven naar boven