Voorbereiding

De gewoontes van je bestemming

Je hebt alles geboekt, en binnen een aantal weken vlieg je naar je droombestemming. Wanneer je droombestemming buiten Nederland is, dan zal je te maken krijgen met andere wetten, gewoontes en culturen. Dit kunnen kleine gewoontes zijn, of strenge wetten waar je voor levenslang veroordeeld kan worden. Hier lees je wat je kan doen om ervoor te zorgen dat dit jou niet overkomt.

Inlezen

Eigenlijk spreekt het het voor zich, je moet je inlezen voordat je het vliegtuig instapt. In sommige landen zijn er namelijk andere wetten dan in Nederland. Zo is het in Thailand verboden om de koning te beledigen en kan je de doodstraf krijgen voor het bezitten van drugs. In de Verenigde Staten hebben ze andere verkeersregels en in China hebben ze gehele andere regels tijdens het eten. Daarom is het handig je in te lezen. Dit kan door boeken te lezen of via Google te zoeken naar de gewoontes van het land van bestemming. Vaak zijn er ook fora of Facebookgroepen waarin genoeg tips te vinden zijn. 

Ebooks

Ook zijn er diverse websites die ebooks hebben geschreven om jou op weg te helpen op je bestemming. Daarin staan niet alleen tips over de gewoontes, maar ook veel andere tips.

 

Schuiven naar boven