Vliegtickets

Vliegen naar je bestemming, zo goedkoop mogelijk.

airport-indoors-people-804463

Het is vreemd dat niet iedereen in een vliegtuig hetzelfde betaald voor de reis. Zo ben ik laatst rechtstreeks naar Thailand gevlogen voor 450 euro, terwijl mijn buurman in het vliegtuig bijna het dubbele had betaald. Hoe het algoritme van vliegtickets werkt, weet bijna niemand. Toch zijn er een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat je zo goedkoop mogelijk uit bent. In deze blog bespreek ik deze.

Flexibel zijn

De belangrijkste tip om goedkope tickets te boeken zijn het hebben van lage eisen. Wanneer je geen eisen hebt als het gaat om de bestemming, kan je bij kayak, skyscanner of momondo zoeken op overal. Dan krijg je een lijst van alle bestemmingen te zien met de prijs daarbij. Dan kan je precies zien of er een bestemming is die goedkoop is. Als het gaat om reistijd, kan je bij skyscanner het overzicht van de prijzen over een hele maand zien. Dan kies je simpelweg de goedkoopste uit, of dat nou de vierde of de zeventiende is. 

Boek op het juiste moment

Heb je niet die mogelijkheid, zorg dan dat je op het juiste moment boekt. Hoeveel maanden dat van te voren is, verschilt per bestemming. In principe zijn last-minute tickets duur, maar veel te vroeg boeken is ook niet goed. Zorg dat je ruim van te voren kijkt en bedenk van te voren voor welke prijs je ticket wil boeken. Iedereen heeft andere eisen, en daar hangt een ander prijskaartje aan. Zo kan jij heel tevreden zijn met rechtstreekse tickets voor 1000 euro, maar heeft iemand anders liever met twee lange overstappen voor 600 euro. Als je een goede prijs ziet, boek dan je tickets. Tickets zullen vaker stijgen, dan dalen, wanneer een prijs goed is.

Kijk op de juiste plekken

Mijn favoriete website voor vliegtickets is Kayak, ze geven een goed overzicht van alle opties (rechtstreeks of met overstap). Je kan je vertrek en aankomstdatum veranderen. Dus wil je de 27ste vertrekken, maar is een dag eerder of later niet erg, dan kan je dat aangeven en zoekt die de goedkoopste ticket. Bovendien kan je ook inspiratie opdoen als je nog geen bestemming weet. Tot slot zie je ook aangegeven staan of de prijs van de vliegticket vermoedelijk gaat stijgen of dalen. Echter kan het voorkomen dat momondo of skyscanner toch een betere deal vindt, dus het is altijd aan te raden om toch op alle websites even te kijken.

Boek als de prijs goed is

Tot slot is het belangrijk dat je niet oneindig lang blijft zoeken naar tickets. Wanneer je een mooie deal ziet, wees dan niet bang om te boeken. Vaak zal de prijs alleen maar stijgen, minder vaak daalt de prijs, maar waarschijnlijk niet veel. Zelf kijk ik nooit later of de prijzen al gezakt zijn, want ik ben tevreden met de prijs die ik betaald heb. 

Op zoek naar meer tips? Lees mijn vijf tips voor het boeken van vliegtuigtickets.

Soms lees je verhalen over het verwijderen van cookies, echter is het nooit aangetoond dat dit werkt. Ik heb het zelf vaak gedaan, maar het heeft nooit de prijzen doen veranderen. Het algoritme van vliegtuigmaatschappijen werken veel ingewikkelder dan dat, het draait om vraag en aanbod. Bij veel vraag zullen prijzen stijgen, als er weinig vraag is zullen ze dalen. Daarom merk ik vaak dat op onpopulaire dagen als dinsdag en woensdag de prijzen goedkoper zijn dan in het weekend.

 
Schuiven naar boven