Mobiel gebruik in het buitenland

Bijna iedereen in Nederland gebruikt tegenwoordig een smartphone om te whatsappen, foto’s te maken en delen en het nieuws te volgen. Hoewel veel mensen er voor kiezen om op vakantie niet te veel hun telefoon te gebruiken, zullen andere mensen hun vrienden op de hoogte willen houden op hun reis met foto’s en video’s. In deze blog leg ik uit hoe je dit zo handig en goedkoop mogelijk kan doen.

Binnen de Europese Unie

Binnen de EU betaal je niets extra’s voor het gebruik van je bundel in andere landen die aangesloten zijn bij de EU. Heb je dus al een abonnement in Nederland, dan kan je deze kosteloos gebruiken op je vakantieadres. Hiervoor moet je dataroaming bij je telefooninstellingen aanzetten. Let er wel op dat niet alle landen in Europa aangesloten zijn bij de EU. Zo zal je wel extra kosten krijgen in Zwitserland.

Met je huidige abonnement

Ga je op vakantie naar een land buiten de Europese Unie, dan zal je met je huidige abonnement extra geld moeten betalen om data te gebruiken of te bellen. Deze kosten kunnen snel oplopen, dus pas daarmee op. Het is slimmer om een pakket af te sluiten bij je huidige telefoonabonnement waarbij je een pakket koopt om te gebruiken op je vakantieadres.

Nieuwe simkaart op bestemming

Het goedkoopst is het om een simkaart te kopen op je vakantieadres. Voor een relatief laag bedrag kan je vaak een simkaart kopen met onbeperkt data voor een aantal weken. Zo kan je in Thailand een maand lang onbeperkt je telefoon gebruiken voor nog geen 20 euro. Kijk dus goed van te voren of dit mogelijk is op jou vakantieadres en waar je dan een simkaart kan krijgen. Heb je dit niet gedaan, kijk dan goed rond op het vliegveld. Vaak zul je winkels zien waar ze simkaarten speciaal voor toeristen verkopen.

Mobiel gebruik in het buitenland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven