Hotels

Een plek om te overnachten

Vaak heeft een bestemming veel overnachtingsmogelijkheden. Het is altijd handig ruim op tijd te kijken naar overnachtingsmogelijkheden. Wanneer je onvoorbereid op reis wilt, dan lijkt het kijken naar hotels misschien overbodig. Toch kan het handig zijn om toch te kijken naar het aanbod een lijst te hebben van hotels waarvan je weet dat ze goed zijn en binnen je budget vallen. Tijdens mijn zoektocht naar hotels ben ik namelijk langs vele slechte hotels gekomen, terwijl ze ook niet eens goedkoop waren. Om geen kat in de zak te kopen, boek ik mijn hotels meestal van te voren. Hoe ik dat doe, lees je hier.

Ik bepaal eerst, waar wil ik slapen. Bangkok kent bijvoorbeeld verschillende buurten, en door mij eerst te verdiepen, kom ik erachter in welke buurten van Bangkok ik wil slapen. Daarbij zoek ik eigenlijk altijd op 8+ hotels op vergelijkingswebsites, of het aanbod moet beperkt zijn. Verder kijk ik op meerdere vergelijkingssites. Het komt vaak voor dat een hotel op booking.com duurder is dan op agoda. Als je op google zoekt naar je hotel, krijg je een overzicht van alle websites waar het hotel op wordt aangeboden. 

Daarbij wordt het vaak gewaardeerd als je via de website van het hotel zelf boekt. Dit is vaak goedkoper, en als dat niet zo is kan je ze mailen voor een prijs. Vaak willen ze door de commissie dat je bij hun boekt, en laten ze de prijs dalen of bieden ze je een duurdere kamer aan.

 
Schuiven naar boven