Bestemming en periode

Waarheen, en wanneer?

adventure-blur-close-up-346885

Met 196 landen in de wereld is het niet makkelijk om een bestemming uit te kiezen. Ieder bestemming heeft zijn voor- en nadelen en iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. Daarbij heb je te maken met verschillende seizoenen en is niet elke bestemming passend bij ieder tijdstip. Voordat je je reis kan boeken, moet je eerst bepalen waar je heen gaat en wanneer je daar heen gaat. Deze twee factoren gaan hand in hand samen. Zo is het niet overal in het jaar goed weer, of zijn sommige bestemmingen duurder in het hoogseizoen. 

Wil je zo goedkoop mogelijk reizen, dan moet je veel keuzes open laten staan. Denk hierbij aan wanneer je wil reizen, waarheen je wil reizen en hoe lang je wil reizen. Hoe minder eisen je hebt, hoe beter je straks op zoek kan gaan naar goeie deals. Voor de meeste mensen zal het zo zijn dat ze gebonden zijn aan een bepaalde periode. Zo kan het zijn dat je alleen tijdens het hoogseizoen op vakantie kan. Hou hier rekening mee tijdens het kiezen van je bestemming. 

 Het eerste wat ik doe voor het kiezen van mijn reis is inspiratie op doen. Dit kan via internet, tijdschriften of op televisie. Sommige zullen graag naar Azië gaan, terwijl anderen liever naar de Verenigde Staten reizen. Daarbij kijk ik naar het weer in de periode dat ik wil reizen, mijn budget en de duur van mijn vrije tijd. Zo probeer ik een lijst van voorkeuren te maken om een bestemming uit te zoeken. Soms heb ik strenge voorkeuren als: ik wil naar Sicilie van 14 tot 28 augustus. En soms heb ik minder strenge voorkeuren als: ik wil naar zuid-oost Azië rond november of december. Wat je voorkeur ook is, het is handig hier over na te denken. 

 Uiteindelijk draait het voor mij om video’s kijken, reisblogs lezen en tijdschriften lezen. Zo heb ik een lange lijst met reisbestemmingen waar ik de volgende keer alleen maar een voor hoef te kiezen. Je zal zien, dat je binnen no-time een lange lijst hebt met bestemminge

Schuiven naar boven