Auto huren en binnenlands reizen

Binnenlands vervoer

Weinig landen zijn zo klein dat je geen vervoersmiddel nodig hebt op je reis. Als je niet met de auto reist naar je bestemming, zal je aan ander vervoer moeten komen. In deze blog geef ik een aantal opties om binnenlands te reizen.

Vliegen

In grote landen kan het nodig zijn om binnenlandse vluchten te nemen. Op deze manier kan je grote afstanden overbruggen in korte tijd. Dit is bijvoorbeeld handig in de Verenigde Staten. Het kan ook dat je meerdere landen wil bezoeken en daartussen een vlucht neemt. Voor elk land gelden er andere tips voor het boeken van vliegtickets. Voor elke bestemming kan je de tips gebruiken die ik eerder hebt gebruikt voor vliegtickets naar je bestemming. 

Auto huren

Als je niet zelf met de auto reist, maar toch een auto wil gebruiken moet je een auto huren. Er zijn veel aanbieders in diverse landen. Je kan er voor kiezen dat in het land van bestemming te doen, maar verstandiger is het om dat in Nederland al te doen. Zo kan je je goed verdiepen in de verzekeringsmogelijkheden, de prijs en word je op bestemming geen pakketten aangesmeerd. Bovendien verklein je zo de kans op oplichting waarbij er bij het inleveren wordt gezegd dat er schade is die niet door de verzekering vergoed wordt. 

Overige mogelijkheden

Daarbij heb je de mogelijkheid om de taxi te nemen, dit kost vaak meer maar is wel gemakkelijk. Er zijn ook mogelijkheden als Uber en Grab, apps waarbij je voor scherpe prijzen particuliere taxichauffeurs kan oproepen. Verder kan je denken aan de trein of boot.

Schuiven naar boven