5 Tips voor goedkope vliegtickets!

Om bij je bestemming te komen, heb je waarschijnlijk vliegtickets nodig. Bij het stappenplan met tips voor het boeken leg ik uit hoe je het goedkoopste vliegtickets kan boeken. Als toevoeging geef ik vandaag vijf tips voor goedkope vliegtickets.

Tip 1: Wees flexibel

Hoe flexibeler je bent, hoe goedkoper je vliegtickets kan kopen. Denk hierbij aan:

  • Je bestemming: stel je wil naar Thailand. Dan kan je vliegen naar Bangkok, maar ook naar Phuket. Het kan zijn dat Phuket goedkoper is.
  • Je vertrekluchthaven: naast Amsterdam kan je ook vliegen vanaf Rotterdam, Eindhoven of zelfs Dusseldorf of Brussel.
  • Je reisperiode: in plaats van 1 bepaalde datum ok te reizen, kan je ook kiezen om de dag erna of ervoor te reizen.

Tip 2: kijk op meerdere websites

Kijk niet op een vergelijkingssite, maar kijk op meerdere websites. Zo heb je skyscanner, kayak en momondo. Soms heb je op skyscanner een betere deal dan op kayak, of andersom. Het is ook slim om op te website van de luchtvaartmaatschappij te kijken.

Tip 3: kijk op meerdere dagen in de week

Vaak zeggen ze dat vliegtickets het goedkoopst zijn op dinsdagavond. Of dit echt zo is, is niet duidelijk. Toch is het slim om op meerdere dagen te kijken naar vliegtickets. Vaak zal het in het weekend duurder zijn dan doordeweeks.

Tip 4: spaar miles

Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen kan je een klantenkaart nemen. Wanneer je regelmatig met dezelfde maatschappij vliegt, spaar je snel punten waar je in de toekomst vliegtickets of upgrades van kan kopen.

Tip 5: maak een overstap

Het scheelt vaak geld, wanneer je besluit te vliegen met een overstap. Je moet er wel rekening mee houden dat de reis naar je bestemming dan langer duurt, en je misschien geld gaat uitgeven op het vliegveld waar je overstapt.

Tip 6: Lees mijn tips bij: Tips voor het boeken

5 Tips voor goedkope vliegtickets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven